Wij kiezen voor soja
Soja is een prachtig natuurproduct
Kaarsen gemaakt van sojawas zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook ‘gezonder” in gebruik. In tegenstelling tot paraffinekaarsen, die afkomstig zijn van aardolie, produceren soja kaarsen aanzienlijk minder roet. Hoewel geen enkele kaars volledig roetvrij is, stoten soja geurkaarsen geen giftig roet uit, wat ze een veilige en duurzame keuze maakt. Perfect voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijk cadeau.
Minder roet
Tijdens het branden kan er een “paddestoel” van gekoold lont ontstaan. Door dit regelmatig weg te knippen, voorkom je overtollige roetvorming in je kaarsenhouder. Dit zorgt niet alleen voor een schone, heldere uitstraling, maar helpt ook je soja kaarsen gelijkmatig en langer te branden. Met deze simpele verzorging blijft je handgemaakte kaars er prachtig uitzien én optimaal presteren
Temperatuur en frosting
Bij het maken van sojakaarsen is temperatuurcontrole een belangrijk onderdeel. Het gieten van kaarsen verschilt in warme zomers en koude winters. Door deze temperatuurverschillen kunnen er witte vlekjes op je kaars ontstaan, ook wel ‘frosting’ genoemd.
Frosting ontstaat doordat de warme was smelt en daarna stolt. Het is vergelijkbaar met het ‘bloom’-effect op chocolade, waarbij vetkristallen een grijswitte waas veroorzaken.
Deze natuurlijke eigenschap van sojawas benadrukt de authenticiteit van de kaars en heeft geen invloed op de kwaliteit, geur of brandduur. Frosting maakt jouw handgemaakte kaars alleen maar unieker!
Volg ons op